Meggyleves II
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 70 dkg meggy
- 1 liter víz
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál liszt
- só
- fahéj vagy citromhéj
Elkészítés
A vízhez hozzáadjuk a cukrot, fűszereket (reszelt citromhéj v. fahéj), csipetnyi sót, és felforraljuk. Az egy kávéskanál lisztet az 1 dl tejföllel elkeverve a cukros-fűszeres vízhez adjuk. Az egészet még egyszer felfőzzük, beletesszük a fagyott állapotban lévő meggyet és egy percig forraljuk. Hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.